Ledarskap och grupputveckling

Välkommen till en 5-dagarskurs med uppföljning i internatform på Gotland. Under våren och hösten 2020 genomför vi fyra internatkurser inom ledarskap och grupputveckling. Kursen som motsvarar Försvarets UGL- utbildning är anpassad för näringsliv och organisationer.

Syfte
Öka deltagarnas förmåga att fungera effektivt som ledare och/eller gruppmedlemmar.

Mål
• Metoder och verktyg för hur individer och grupper utvecklas mot högre effektivitet cad parts.
• Ökad självkännedom samt förståelse för andras beteenden.
• Effektiv kommunikation och feedback.
• Konflikthantering.
• Situationsanpassat ledarskap.

Metod
Vi arbetar processinriktat med upplevelse- baserad inlärning, d v s praktiska uppgifter varvas med korta föreläsningar. Vi använder IDI – ett instrument som mäter och utvärderar det intryck du gör på andra i din omgivning. Läs mer om IDI här »

Plats
Toftagården, en kursgård vackert belägen nära havet herunterladen.

Handledare
Från Sorby Gård Organisationskonsult och Samarbetspartners.

Kurstillfällen 2020
v 11, 9-13 mars
v 22, 25-29 maj
v 41, 5-9 okt
v 47, 16-20 nov

Kvällsarbete ingår. Kursen bygger på närvaro under hela kursveckan.

Antal deltagare
Max 12 st (kursen blir fullbokad då vi fått de 12 första anmälningarna).

Kostnader
Kurskostnad: 20 000 :-  inkl uppföljningskurs och dokumentation, exkl. moms
Internatkostnad: 9 800 :-  exkl schriften kostenlos herunterladen. moms

En uppföljning under ett dygn ingår i kurskostnaden, ca 3-4 månader efter genomgången grundkurs!
Datum för uppföljningen bestäms vid varje kurstillfälle.

Villkor
Anmälan är bindande. Vid avanmälan senare än 4 veckor före kursstart, debiteras full avgift, betald plats kan överlåtas.

Anmälan
Görs i nedanstående formulär senast 6 veckor före kursstart.

Övrigt
Har du speciella önskemål angående mat, boende eller något annat, tala direkt med Toftagården, tel 0498-29 70 00 herunterladen.
Där kan du också få hjälp med bokning av resor till specialpris.

För ytterligare information
Sorby Gård Organisationskonsult
Adress: Sorby Gård Stenkyrka, 620 33 Tingstäde
Tel: 0498-27 22 36,
Mobil: 0708-27 22 36 alt. 0709-78 44 77
E-mail: info@sorbygard.se

Uppföljningsdag

Många kursdeltagare och kunder har genom åren önskat någon form av fortsättning/ uppföljning av kursen Ledarskap & Grupputveckling. Vi genomförde därför en uppföljning under ett dygn med deltagare från en tidigare “grundkurs”, som blev mycket lyckad och uppskattad.

Läs mer

Kommunals Arbetslöshetskassa

”Det var en lärorik vecka där jag fick lära mig mycket om gruppdynamik men också om mig själv som ledare. Metoden med upplevelsebaserad inlärning gav snabbt förståelse och insikt i, hur gruppdynamik skapas och hur jag personligen ka påverka och styra den galaxy s7 bilder herunterladen. Det jag framförallt tar med mig från utbildningen är vikten av att rannsaka sig själv och bestämma sig för vilken typ av ledare du vill vara. Ett stort tack till handledarna för att de bjuder på sig själva och till Toftagården för den fantastiskt goda maten.”

Katarina Stauch
Kompetensutvecklare, Kommunals Arbetslöshetskassa

Visby domkyrkoförsamling

”Jag tyckte att kursen var väldigt bra och den stärkte mig i min profil och ledarroll. Att få prata om styrkor och svagheter/fallgropar samt att alla ledarstilar är lika bra. Hela upplägget som ni hade som handledare gav verkligen en positiv förstärkning. Ni hade båda ett ödmjukt och positivt arbetssätt igenom våra övningar och uppgifter.
Uppföljningsdygnet var också väldigt givande med återkoppling och uppföljning video vom netz herunterladen! Vår kursgrupp blev som en mentorsgrupp som man gärna vill fortsätta att hålla kontakt med. Även om vi inte pratats vid under tiden mellan kursen och uppföljningen, så kunde vi bara fortsätta där vi slutade. Det är er förtjänst som handledare!”

Elisabeth Norrby
Tf Verksamhetsledare och Förskolechef, Sankta Maria-Terra Nova
Visby domkyrkoförsamling

Svenska Spel

”En fantastisk kurs som ökade insikten om mig själv och andras syn på mig. Stort fokus på mig som individ och hur jag ska förhålla mig till andra. Kursen är lika trevlig som den är intensiv. Jag har fått bättre förståelse för hur jag kan uppfattas och vad jag ska tänka på när jag leder andra download mdr mediathek video.
Uppföljningen överträffade mina förväntningar. Förutom att det såklart var superkul att träffa alla igen, så blev det en djupare genomgång kring hur jag fungerar i relation till andra vilket var givande. Det var också intressant att höra hur alla utvecklats och använt sig av kursen i sin vardag.”

Elisabeth Waldener
Teamledare/Produktionsledare Inhousebyrån, Svenska Spel

Zoomarket

”Kursen var mycket lärorik och gav mig många bra verktyg att använda i mitt dagliga arbete. Under kursens gång utvecklades jag som person och förstod hur både jag och andra uppfattas och fick verktyg för att hantera situationer som kan uppstå free Christmas motifs to. En toppenkurs med kanonhandledare. Kan varmt rekommendera denna kurs!

Hanna Frank
Kennel Unstoppable / Zoomarket

Destination Gotland

”Efter genomförd kurs i Ledarskap och Grupputveckling har jag haft mycket nytta av de verktyg jag fick med mig från utbildningen.
Utbildningsveckan var intensiv med olika teorier och praktiska övningar där verktygen kunde sättas på prov.
Mycket skratt och några tårar varvat med erfarenhetsutbyte skapade ett unikt sätt arbeta med sig själv, dvs våga mera!
Miljön, gemenskapen och tryggheten i gruppen gav stort utrymme för min egen personliga utveckling.
I och med att vi kom från olika företag och branscher var utbytet av erfarenheter väldigt givande herunterladen.

Uppföljningskursen gav möjlighet att återknyta till det man hade lärt sig. Även här fick vi ett par nya verktyg samt tid för fördjupning i de frågor som vi hade med oss.
Jag har fått större förståelse hur olika personligheter kan påverka balansen i gruppen, det är viktigt när man sätter ihop team.
Jag har även fått mer förståelse hur omgivningen påverkar mig och mitt ledarskap, beroende ”mottagaren”, dvs mer kunskap i Situationsanpassat ledarskap.

Jag lärde mig också om hur viktigt det är att ge information på rätt sätt, beroende på hur andra personer tar emot information, det är viktigt med rätt kommunikation” download youtube video not available in your country.

Tessa Hietala Terminalchef Destination Gotland

Svenska Spel

” Jag har jobbat som chef/ledare i flertalet år och kursen gav nya insikter om mina beteenden, hjälpte mig att se konsekvenser av mitt handlande och att förstå vikten av att faktiskt välja hur och att jag ska agera.
Man måste planera – blir det som det blir eller blir det som jag vill att det ska bli?
Britta och PH är underbara ledare – närvarande, roliga och oerhört erfarna. De inger förtroende och bjuder på sig själva. Det blev en hel del skratt under veckan också!”

Therese Liljebäck
Svenska Spel


Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse här så återkommer vi till dig inom kort.